/bijgerecht voor 4 personen/

2 maïskolven of blikje maïskorrels/rode, gele en groene paprika/300g gesneden rode kool/75 gr. rozijnen/ 75 gr. geraspte wortel/halve komkommer/

Voor de dressing: 2 eetl. (walnoot)olie/1,5 eetl. Citroensap/mespuntje suiker/ evt. Mespuntje peper/ 75 gr. Gerookte amandelen of walnoten

  1. Breng in een ruime pan water aan de kook. Doe de maïskolven in de pan, kook 15-20 minuten en giet af. Laat ze afkoelen.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en het steeltje. Snijd de paprika’s in stukjes van 1 cm. Houd elke kleur paprika apart.
  3. Snijd de komkommer overlangs en vervolgens in dunne plakjes.
  4. Meng de rozijnen door de rode kool.
  5. Schik alle groenten naast elkaar op een schaal volgens de kleuren van de regenboog: rode paprika, geraspte wortel, gele paprika, komkommer, rode kool.
  6. Verdeel de noten over de salade.
  7. Maak een dressing van de olie, citroensap en suiker.
  8. Druppel de dressing over de salade of serveer deze er apart bij.

Smakelijk eten!

Liefs, Dorti
Verloskundige